WELKOM BIJ

~ THE FIRST AVIATORS ~
VERENIGING VOOR VINTAGE MODELVLIEGEN


SAM CHAPTER 4040

Good brothers sfo replica

TFA-lid HenkH is te laat geboren. Zo'n 10-12 jaar voordat hij het levenslicht zag stonden in Amerika de tweelingbroers Walter en William Good met een grote kist en een modelvliegtuig op een terrein nabij hun ouderlijk huis. Deze kist, met een rare 2 meter lange pijp er op en een kastje met een snoer er aan verbonden, was niets minder dan de eerste succesvolle radiobesturingszender! En O, wat had Henk daar graag met zijn neus bovenop willen staan, op het moment dat het bijbehorende vliegtuig, de "Guff", voor het eerst die succesvolle vlucht maakte!

Henk zou Henk niet zijn als hij niet een plan had om dat gemis te verzachten door een replica van voornoemde zender te maken. Maar omdat de exacte gegevens en alle vereiste materialen al lang niet meer voorhanden zijn, besloot hij tot een SFO versie, om tenminste met een nostalgische blik naar te kunnen staren. Al doende groeide echter de behoefte om met deze replica een bijbehorende replica van een modelvliegtuig uit die tijd te kunnen besturen, en zo werd er een oude Futaba zender geopereerd om als het kloppend hart van de replica te kunnen dienen.


En ziehier wat je allemaal kan maken van een wijnkist, wat overjarige componenten en apparatuur en een paar spuitbussen! (Nee, om batterijen te imiteren natuurlijk, lakken doe je met een kwast)

De handconsole heeft twee "bang-bang"-schakelaars om het richtingroer te bewegen, en een "kick-up" aan het hoogteroer te geven. De drukknop met duimbediening dient om de ontsteking van de sparky (uiteraard) te onderbreken.

SFO = stand far off :-)

Een mooie video over de Good Brothers: